Saarloos Wolfhond

SaarloosWolfshond

""

Land van herkomst

Nederland

Aanleg

Gezinshond

Grootte

Bij reuen ligt de schouderhoogte tussen 65 en 75 cm, die van de teven ligt wat lager, tussen 60 tot 70 cm.

Vacht

De vacht is stokharig en mogelijke kleuren zijn wolfsgrauw, bosbruin, creme of wit. Wolfsgrauw en bos-bruin komt het vaakst voor.

Verzorging

De Saarloos heeft een gemakkelijke vachtverzorging. U kan voor het kammen het beste een zogenaamd herdersharkje gebruiken. Kam regelmatig en houd de gehoorgang goed schoon.

Aard

De Saarloos Wolfhond is geduldig met kinderen . Ze blaffen weinig en worden maar een keer per jaar loops.
Andere kenmerken: Intelligent, voorzichtig, attent, goede neus, lief en aanhankelijk.

Opvoeding

De hond moet evenwichtig opgroeien, socialiseer hem dan ook voor de tiende week. Laat hem op een positieve manier kennismaken met verschillende situaties, mensen en dieren.
De Saarloos leert gemakkelijk commando's, maar toch kunt u van dit ras geen absolute gehoorzaamheid verwachten.

Sociale aanleg

De Saarloos Wolfhond is een zeer sociale hond en hij zal (normaal gesproken) in de omgang met andere honden en kinderen geen problemen geven.
Wanneer u de hond zo jong mogelijk laat wennen aan andere dieren en situaties, zal de Wolfhond zich voorbeeldig gedragen.
Ten opzichte van vreemde personen, maar ook in onbekende sitiaties stelt de hond zich wat terughoudend op.

Beweging

De Saarloos Wolfhond heeft een gemiddelde behoefte aan beweging. Wanneer u een dag niet zo veel tijd hebt om met de hond een lange wandeling te maken, zal de Saarloos zich zonder veel problemen aanpassen.

Bijzonderheden

Saarloos Wolfhonden zijn erg gezonde honden. Voor een hond met een dergelijke afmeting kan hij erg oud worden, dertien of veertien jaar is geen uitzondering.
Buiten Nederland kom je dit ras niet veel tegen.
De Saarloos Wolfhond, een ras dat nog niet zo lang bestaat, werd gekweekt uit Duitse herders en wolven. De Tsjechische Wolfhond is een afzonderlijk ras, dat op dezelfde manier ontstond als de Saarloos. Beide honden zijn qua karakter redelijk vergelijkbaar, al wordt er van de Tsjechische Wolfhond gezegd dat hij wat harder en zelfstandiger is.

Netpulse webdesign
Bent u op zoek naar een website voor uw Kennel of Vereniging?
Netpulse webdesign kan u deze aanbieden voor slechts €450!

Hondenfotografie
Hebt u graag een mooi aandenken van uw lieveling?
Netpulse maakt foto's van uw honden voor slechts €125!

Stop Broodfok
"Geboren worden om geld te verdienen voor een ander. Opgesloten en geïsoleerd van de wereld. In een koude, kille en liefdeloze omgeving."

Raskatten.org
Raskatten .org is een website, ontwikkeld door het Netpulse webdesign team, waar je alle nodige informatie vindt over erkende raskatten.

© copyright Netpulse bvba | Website developed by Netpulse webdesign | Disclaimer